joi, 20 noiembrie 2008

Cu zambetul pe buze

E greu uneori sa iti poti pastra calmul atunci cand prostia si rautatea se contopesc brutal in jurul tau si simti ca nimeni si nimic nu mai are noima.Grandomania ia locul oricarei alte valori morale, iar inteligenta si bunatatea sunt de mult perimate. Si atunci ce faci?Sa ii eviti se exclude din start, caci oricate eforturi disperate ai face, te gasesc ei cumva si ar face orice sa interactioneze. Sa intri in jocul lor prostesc, sperand copilareste ca vei mai iesi cu viata de acolo, nesfasiat de cei care se ghideaza doar dupa legea junglei? O..dar regula lor este ca nu exista nicio regula...si vorba lui Negruzzi..."prosti...dar multi"!
Tot ce iti ramane de facut este sa ii privesti...superior sau nu...sa le zambesti politicos sau ironic...sa le spui sa nu te mai frece atat la creieri cu impresiile lor ca pot cumpara lumea daca vor si sa se mai duca o data in ma-sa daca nu au alta treaba...sau nu...
Stau si ma intreb daca nu cumva eu sunt cea care e inadaptata social si nu se poate masura in niste valori pe care nu pot sa le inteleg.
De ce si mai ales de cand impartim oamenii in functie de conturi din banca, in functie de ceasuri,masini, pantofi, genti sau dimensiunea silicoanelor? De ce frumusetea reala, frumusetea vie din ochii unei fete din statia de autobuz nu o mai cunoaste nimeni si nu mai este apreciata? De ce un zambet de la baiatul ala simpatic din colt nu mai insenineaza o zi intreaga doar pt simplul fapt ca baiatul ala simpatic nu cobora dintr-un bmw?
Unde a disparut originalitatea si mai ales personalitatea fiecaruia?

Sunt niste schimbari greu de asimilat pentru o persoana in care nu a murit orice simtire si care inca mai are entuziasmul si naivitatea sa creada intr-o schimbare....Schimbari carora a ales sa raspunda cu un zambet uneori superior...alteori ironic si de cele mai multe ori nepasator. Pentru ca asa ar trebui sa ii tratam....cu un miserupism agresiv, nu cu atentia pe care le-o dam. Sa ne uitam in ochii lor si sa le spunem :"Mi se rupe ca ti-ai luat 500 de genti hermes facute pe vapor!!! Mi se rupe ca a venit pitziponcul si te-a luat cu bugatti de la scara si te-au vazut vecinele si crapau de ciuda! Si mai ales mi se rupe ca esti proasta facuta gramada si nu poti sa articulezi 2 cuvinte fara sa ai privirea aia confuza!"

Niciun comentariu: